Felhasználó név:  Jelszó:  Regisztráció Elfelejtett jelszó
 
 
 
 

 

Szép kártya elfogadó hely


Hetvehelyi HE
   

Az egyesület története:

A Hetvehelyi Horgász Egyesület 2004-ben alakult meg. Jelenleg 64 fő a tagja. Tevékenységünk fő célja a tagság érdekeinek védelme, a tagságból származó jogok érvényesítése, a horgászat kedvező feltételeinek biztosítása. Ennek érdekében az Egyesület vezetősége az év minden napján rendelkezésre áll a tagság számára, szervezi és kiszolgálja évről-évre az igényeket. Lebonyolítjuk az állami horgászengedély kiadását és az állami horgászvizsga megszerzését, vizsgáztatást. Működésünk során foglalkozunk az ifjúság nevelésével is, felkészítjük őket a horgászvizsgára, versenyeket, vetélkedőket rendezünk számukra.

Az egyesület vezetősége:

 • Elnök: Strausz László
 • Titkár: Lóki Károly
 • Gazdasági vezető: Bagó Jánosné


Vízterület:

A Hetvehelyi tó területe 1,6ha, vízmélysége átlagosan 1,7m, enyhén akadós részei vannak. A tó felső részénél ívási szempontból lezárt terület található, ahol horgászni TILOS! Legnagyobb fogott hal 7,15kg-os ponty, illetve 6,5kg-os amur. A tóba 2500kg hal, elsősorban ponty, került telepítésre.
A vízpart környezete szépen parkosított (padokat, asztalokat, hulladékgyűjtő edényeket helyeztünk ki), gondozott, ezáltal biztosított a szabadidő kultúrált természeti környezetben való eltöltése. A tó partján gyönyörű környezetben főzési-sütési lehetőség adott. A vízparton halőrház található, ahol a napi engedély megvásárolható.

Fogható halfajok:

A vízterület bővelkedik a gyönyörű pontyokban, amelyek sikeresen le is ívnak a kíméleti területen, rengeteg ivadékot adva. A vízinövényzet kordában tartását az amurok végzik, amelyek így a víznek jó minőséget biztosítanak és kitűnő horgászhal is egyben. Ragadozó halak közül a csuka találta meg életfeltételeit a vízben.

Horgászrend:

 1. Horgászni a jég elolvadásától a tó befagyásáig lehet. Lékhorgászat tilos!
 2. A napi horgászidő naptári idő szerinti napkeltétől napnyugtáig tart, kivéve az előre meghirdetett éjjel tartó horgászatot.
 3. Horgászni a felnőttek 2 bottal legfeljebb 2 horoggal. Ifjúságiak 1 bottal legfeljebb 2 horoggal. Gyermek 1 bottal, azon csak úszós felszereléssel.
 4. Műcsalival való horgászat esetén (pergetéssel), más horgász zavarása tilos!
 5. Fajszerinti ívási tilalom és időszakos tilalom nincs.
 6. A méretkorlátozással védett halfajok az Országos Horgászrend és a halászati-horgászati törvényben előirt korlátozások érvényesek.
 7. A halállomány kímélése érdekében minden megfogott méretes halat az engedélyezett napi mennyiség betartásával lehetőség szerint meg kell tartani.
 8. Tilos a nagyobb hal fogására számítva, a fogott méretes nemes halat "válogatva" cserélgetni, visszaengedni vagy még nem fogó horgász társnak átadni!!!
 9. Merítőhálót minden tenyérnél nagyobb hal fogásánál kötelező használni.
 10. Haltartó szákot horgászonként külön-külön kell használni.
 11. A horgász köteles a halőrháznál található beírókönyvbe minden érkezéskor a nevét, érkezés idejét, távozáskor a távozás időpontját, a fogott hal faját, mennyiségét beírni, a halat a halőrnek bemutatni.
 12. A fogási naplóba a kifogott nemes halat kifogást követően AZONNAL be kell írni!
 13. Tilos a gépjárművet a parkolón kívül, bárhol az út mentén vagy a zöld területen hagyni, kivéve mozgáskorlátozott személyeket!
 14. Tilos a kirándulók és tűzhely használók zaklatása!
 15. A vízparton horgásznak ittas állapotban tartózkodni tilos!
 16. Tilos a trágár beszéd, valamint a horgászhoz méltatlan magatartás!
 17. Tilos szemetelni és szemetes helyen a horgászatot megkezdeni!
 18. Hídról és a szigetről horgászni Tilos, befolyástól a falu felé 30m-re a kibójázott területen horgászni Tilos!
 19. Kutyát fürdetni és póráz nélkül sétáltatni TILOS!!
 20. Horgászat közben a bekövetkezett balesetért felelősséget nem vállalunk!

Engedélyek:

 • Felnőtt napi engedély: 2.200 Ft Elvihető 2db nemes hal (ebből 1 lehet ragadozó), 2kg egyéb hal.
 • Ifjúsági napi engedély: 1.100 Ft Elvihető 1db nemes hal (békés vagy ragadozó hal), 1kg egyéb hal.
 • Sport engedély: 1.000 Ft Minden olyan horgász részére aki a Fogd meg ereszd vissza szemléletet vallja. Minden fogott halat kíméletesen vissza kell engedni.
 • Felnőtt éves területi engedély (30 db-os): 30.000 Ft Elvihető napi 2db nemes hal (ebből 1 lehet ragadozó) és 2kg egyéb hal; heti 6 db nemes hal és 6kg egyéb. Összesen évi 70 kg nemes hal és 25 kg egyéb hal.
 • Felnőtt éves területi engedély (15 db-os): 18.000 Ft Elvihető napi 2db nemes hal (ebből 1 lehet ragadozó) és 2kg egyéb hal; heti 6 db nemes hal és 6kg egyéb. Összesen évi 35 kg nemes hal és 12 kg egyéb hal.
 • Felnőtt éves területi engedély (10 db-os): 12.000 Ft Elvihető napi 2db nemes hal (ebből 1 lehet ragadozó) és 2kg egyéb hal; heti 6 db nemes hal és 6kg egyéb. Összesen évi 25 kg nemes hal és 8 kg egyéb hal.
 • Ifjúsági éves területi engedély: Elvihető napi 1db nemes hal (békés vagy ragadozó hal)és 1kg egyéb; heti 3 db nemes hal és 3 kg egyéb. Az árak és a fogható évi mennyiségek megegyeznek a felnőttekével.


Elérhetőségek:


 • Iroda: Hetvehely község központjában található Teleházban.
 • Nyitva tartás: H - P 900-1700
 • Postacíme: 7681 Hetvehely, Rákóczi F. u. 38/B.
 • Telefonszám: 06-73/578-515 / teleház /
 • 06-30/327-8752 / elnök /
 • 06-30/685-9293 / titkár /
 • Fax: 06-73/578-516 / teleház /
 • E-mail: hetvehely@telehaz.hu

 

Vissza a tagegyesületekhez....
 

Duna és Dráva folyó töltésen történő járműközlekedés rendje
bővebben.. pdf megnyitás
2017-05-11
Baranya Megyei Halfogó Horgász Csapatbajnokság I. és II. osztálynak 2017. június 17-én (szombaton) kerül megrendezésre a Domolosi horgásztavon. A verseny kiírása további részletek....
2016-06-03
Megyei Halfogó Horgász Csapatbajnokság az I. osztálynak 2016. június 18-án, míg a II. osztálynak 2016. június 19-én kerül megrendezésre a Domolosi horgásztavon. A verseny kiírása további részletek....
2015-10-09
2015. november 22-én kerül megrendezésre a II. Kökényi pergető verseny a Malomvölgyi I. (Kökényi tó) tavon. A versenyről bővebb információk: Mészáros András 30/663 1052 számon.
további részletek....
 
Mi a véleménye a Horgászkártya bevezetéséről?
Ideje volt modernizálni a horgászokmányt, jó az új plasztik Horgászkártya.
Jó volt a régi papír alapú horgászigazolvány.
Nem volt értelme az új plasztik Horgászkártya bevezetésének.
További fejlesztések kellenek a Horgászkártyához kapcsolódóan.
 
 Vendég: 41
 Legújabb tagunk: dráva1959