Felhasználó név:  Jelszó:  Regisztráció Elfelejtett jelszó
 
 
 
 

 

Szép kártya elfogadó hely


Bicsérdi HE
   

A bicsérdi horgászok szerencsés emberek. Megyénkben a sok szép horgászvíz mellett gombamód szaporodnak a kisebb-nagyobb tavak, horgászható vízfelületek. Ebből következik, hogy a kalandvágyó, kíváncsi horgászok gazdag kínálatból választhatják ki a számukra legmegfelelőbbet. A bicsérdi minden bizonnyal kiemelkedő helyet foglal el a rangsorban, hiszen a település központjában szép és rendezett tó helyezkedik el. A tó partján - főként annak központi elhelyezkedése miatt - nyüzsgő élet folyik. A tavat szilárd burkolatú úton lehet megközelíteni, a parkolóhelyek közvetlenül a halőrház mellett találhatók, így az autók biztonságos tárolása megoldott. A parkoló mellett büfé üzemel.

A víz mélység 1-2,5 m között váltakozik a déli rész valamivel mélyebb, míg az északi részen sekélyebb területet találunk. A tófenék talaja ideális nem iszapos, nem akadós, a víz tisztasága folytán a tóban élő halnak rendkívül ízletesek. A partot ritka növényzet övezi, mely nem akadályozza a horgászást.

A néhány éve kialakított horgásztó telepítése folyamatos, a horgászok nagy örömére két-háromhetente új szállítmány kerül a vízbe.

Az elmúlt évben 7358 kg halat helyezett ki a helyi horgászegyesület, mely a 2,7 hektár nagyságú vízfelületre számítva rendkívül szép mennyiség. A kínálat teljes körű: ponty, amur, kárász, afrikai harcsa, csuka, fogassüllő, balatoni keszeg, sőt compó is fogható itt.

Kiknek érdemes felkeresni ezt a horgászhelyet? Főként az amatőr horgászok kedvelt célja, ám azok a kikapcsolódásra vágyó családok is gyakran megfordulnak itt, akik nem kizárólag a horgászás kedvéért látogatnak ide, hiszen a tiszta, ápolt tópart, a közeli játszótér, a büfé teljes szolgáltatást nyújt a szabadidő eltöltéséhez. Tavunk alkalmas arra is, hogy a horgász - szülők bevezethessék gyermekeiket a horgászás rejtelmeibe. A biztos halfogás egy életre szóló élményt jelenthet a gyermekek számára. A horgászok egy része a magányt kedveli, ám sokan szeretik a népesebb, mozgalmasabb vízpartokat, ők szívesen beszélgetnek, barátkoznak másokkal, tapasztalataikat, esetleg horgászpraktikáikat is megosztják a fiatalabb sporttársakkal.

A halfogás olyan sport, amelyben az elmélet és a gyakorlat nem mindig jár együtt. Annak ellenére, hogy ez Bicsérden is így van, a halfogás itt nem csak ábránd, itt mindenki megfogja a „maga halát”. A helyi horgászok optimizmusa nem alaptalan, az eredmények legtöbbször messze megelőzik az elvárásokat. Egy dolgot azonban nem lehet kihagyni a számításból, nevezetesen azt, hogy, még ha hemzsegnek is a halak a horgászvízben, időnként látszólag minden ok nélkül böjtölnek. Ilyenkor érdemes megnézni felszerelésünket, hogy elég finom, elég érzékeny-e. A mai okos halak már messziről kiröhögik a vastag zsinórral, otromba kampókkal próbálkozó horgászt. A napijegy mellé sehol nem jár garancia a sikerre, a halat mindenütt a horgásznak kell megfognia.

Bízunk benne, hogy felkeltette érdeklődésüket a mi kis tavunk. Ha ellátogatnak hozzánk, tapasztalni fogják, hogy a kis tó is tartogathat nagy élményeket.

Horgásztársaink többsége pontyhorgász, aki csak ezt a halat keresi és őszintén megvallva más hal fogásához nem is nagyon ért. Néha keszegezik, vagy süllőzik egy kicsit, de ha megy a ponty nem is foglalkozik más hallal. Ebből kifolyólag törekednünk kell a kiváló pontyállomány kialakítására. Saját szaporulat nem lévén a gyakori és bőséges telepítéssel érhetjük el, hogy változatos és szép pontyállomány kerüljön a vízbe, a sodrófa alakú (és méretű) nyurgától a pocakos tükörpontyig. Mivel a Bicsérdi Horgásztavon csak napkeltétől napnyugtáig lehet horgászni, a szemfüles horgásznak jókor reggel ajánlatos megkeresni a jobb horgászhelyeket, bár a tavon előre foglalt helyek nincsenek.

Horgászni jégolvadástól befagyásig, napkeltétől napnyugtáig lehet. Májusban szombatonként, júniustól szeptember elejéig pénteken és szombaton 2000-tól 0500 óráig éjszakai horgászásra is van lehetőség.

Legnagyobb kifogott halak:

Ponty: 12 kg

Csuka: 11,5 kg

Amur: 11 kg

Fogassüllő: 3,8 kg

Compó: 1,7 kg

 

A Bicsérdi Horgászegyesület 1998 novemberében alakult 31 fővel.  Az egy főre eső éves átlagfogás 48kg/fő.

A vízfelület nagysága 2,7 hektár, haltelepítések száma 20-25 alkalom/év.

 

További információ: 06/70-375-7147

http://horgasztobicserd.uw.hu/

Viszontlátásra a Bicsérdi horgásztavon!

Vissza a tagegyesületekhez....
 

Duna és Dráva folyó töltésen történő járműközlekedés rendje
bővebben.. pdf megnyitás
2017-05-11
Baranya Megyei Halfogó Horgász Csapatbajnokság I. és II. osztálynak 2017. június 17-én (szombaton) kerül megrendezésre a Domolosi horgásztavon. A verseny kiírása további részletek....
2016-06-03
Megyei Halfogó Horgász Csapatbajnokság az I. osztálynak 2016. június 18-án, míg a II. osztálynak 2016. június 19-én kerül megrendezésre a Domolosi horgásztavon. A verseny kiírása további részletek....
2015-10-09
2015. november 22-én kerül megrendezésre a II. Kökényi pergető verseny a Malomvölgyi I. (Kökényi tó) tavon. A versenyről bővebb információk: Mészáros András 30/663 1052 számon.
további részletek....
 
Mi a véleménye az online területi jegyek bevezetéséről?
Ideje volt modernizálni a területi jegyeket is, jól használható.
Jó volt a nyomdai úton előállított papír alapú területi jegy.
Ha nem kell nyomtatni az online jegyeket, akkor jó megoldás lesz.
 
 Vendég: 54
 Legújabb tagunk: Szaboi353