Felhasználó név:  Jelszó:  Regisztráció Elfelejtett jelszó
 
 
 
 

 

Szép kártya elfogadó helyBaranya megyében lévő horgászható-, horgász szervezetek és egyéb hasznosítók által kezelt vízterületek több mint 2.500-2.700 ha területen adnak lehetőséget a horgászatra.

Ezeknek a vízterületeknek a hasznosítók szerinti megoszlása a következő:

                                - Horgász Szövetség   1900 ha
                                - Egyesületi vizek            550 ha
                                - Egyéb                             250 ha

A megyében lévő egyesületi hasznosítású vízterületek száma 57, ezen belül 13 holtág (Dráva, Duna), és 44 mesterséges, elsősorban völgyzárógátas tó található. A Szövetség hasznosításában két völgyzárógátas tó (Pécsi tó, Kovácsszénájai tó), és két folyó (Duna, Dráva) található. A holtágak egy része valamint a Duna-, és Dráva folyó, a Duna Dráva Nemzeti Park területén található, gyönyörű természeti környezetben.
A horgászvizek vízminősége halas szempontból jó, a holtágaknál az eutrofizáció miatt a nyári hónapokban előfordulhat oxigénhiány, algásodás, túlzott mértékű vízinövényesedés. Itt fokozott mértékű a feltöltődés, amely a holtágak megnyitásával az élővíz felé lassíthatná ezt a folyamatot.

A kisebb mesterséges tavak, tározók halállománya elsősorban a horgászatilag kedvelt halfajokból tevődik össze, általában nem jellemzi olyan változatosság, mint a holtágak, folyók és nagyobb tavak halfaunáját. A megyében lévő kisebb vízfolyások, csatornák, patakok halállományát, a bennük lévő víz mennyisége erősen lehatárolja. Némely vízfolyások szennyezetnek mondhatók, mivel ipari létesítmények, szennyvíztisztítók elfolyó vizének befogadói (Fekete víz, Gyöngyös patak, Pécsi víz stb.) Ezeken a vízfolyásokon nincs olyan jellegű halgazdálkodás, mint az állóvizeknél, halállományuk nem fajgazdag (ezüstkárász, domolykó, törpeharcsa, csuka, stb.).
A letölthető dokumentumban az éves elemzések és adatokat vannak rendezve. Bárki számára letölthető.

Letölthető dokumentum: File megnyitása
 
 

Duna és Dráva folyó töltésen történő járműközlekedés rendje
bővebben.. pdf megnyitás
2017-05-11
Baranya Megyei Halfogó Horgász Csapatbajnokság I. és II. osztálynak 2017. június 17-én (szombaton) kerül megrendezésre a Domolosi horgásztavon. A verseny kiírása további részletek....
2016-06-03
Megyei Halfogó Horgász Csapatbajnokság az I. osztálynak 2016. június 18-án, míg a II. osztálynak 2016. június 19-én kerül megrendezésre a Domolosi horgásztavon. A verseny kiírása további részletek....
2015-10-09
2015. november 22-én kerül megrendezésre a II. Kökényi pergető verseny a Malomvölgyi I. (Kökényi tó) tavon. A versenyről bővebb információk: Mészáros András 30/663 1052 számon.
további részletek....
 
Mi a véleménye az online területi jegyek bevezetéséről?
Ideje volt modernizálni a területi jegyeket is, jól használható.
Jó volt a nyomdai úton előállított papír alapú területi jegy.
Ha nem kell nyomtatni az online jegyeket, akkor jó megoldás lesz.
 
 Vendég: 15
 Legújabb tagunk: GrF