Felhasználó név:  Jelszó:  Regisztráció Elfelejtett jelszó
 
 
 
 

 

Szép kártya elfogadó hely

Vizes élőhely fejlesztés Baranya megyében

A Horgász Egyesületek Baranya Megyei Szövetsége a „Boros-Dráva és Aljmaski rit mellékágak ökológiai revitalizációja a vizes élőhelyek megújítása, a biológiai sokféleség és a horgászturizmus lehetőségeinek növelése céljából” elnevezésű, Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében, a projektben résztvevő magyar partnerrel –  Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatósággal –komoly fejlesztéseket hajt végre ez évben a Boros-Dráva holtágon. A Szövetség halgazdálkodási hasznosításában lévő Boros-Dráva holtág általános problémája, hogy a mederben lerakódott nagy mennyiségű, szerves anyagban gazdag üledék a vízminőségre kedvezőtlenül hat. Ebből kifolyólag az eutrófizáció előrehaladott állapotban van, ez gátolja a halgazdálkodási hasznosítást, halélettani szempontból kedvezőtlen, és a horgászatot is zavarja. A projekt keretében a lerakódott iszap szívó-kotró gép segítségével kerül eltávolításra a mederből.  Az iszap eltávolításával, a vízfelület növekedésével és a vízi növényzettel való benőttség csökkenésével a vízminőség javulása várható. A projekt további célja a horgászturizmus fejlesztése, a térség vonzerejének növelése. Ennek érdekében a területen lévő rossz állapotú horgászállások helyére 11 új stég építése van tervben. A mederkotrási munkákkal összehangoltan a projekt részeként őshonos halak kihelyezése is várható az ősz folyamán, mintegy 2,5 millió Ft értékben.  
Horgász Egyesületek Baranya megyei Szövetsége a projekt részeként június 15-én 50 gyermek részére bemutató-, ismeretterjesztő foglalkozást szervezett az Ős-Dráva Látogatóközpontban, aminek keretében bepillantást nyerhettek a vízi és vízparti élővilág „működésébe”, így szemléletes bemutatót kaptak többek közt a halkról is. A holtág partján található tanösvényt végigjárva pedig a gyakorlatban is sok érdekes információt tudhattak meg. Megismerhették a régi tájhasználat, a folyószabályozás, valamint a rehabilitáció és a revitalizáció lehetőségeit. A program, egy a Dráva folyón tartott hajózással zárult, melyen a sok látnivalói között a kormorános erdő volt a legnépszerűbb. A cikk az Interreg V-A Hungary-Croatia Co-operation Programme 2014-2020, HUHR/1601/2.2.1/0016. számú pályázat támogatásával valósult meg.


Az írásban megjelent tartalomért kizárólag a Horgász Egyesületek Baranya megyei Szövetsége a felelős, és az semmilyen körülmények között sem tekinthető az Európai Unió vagy az Irányító Hatóság álláspontjának.


 

Duna és Dráva folyó töltésen történő járműközlekedés rendje
bővebben.. pdf megnyitás
2017-05-11
Baranya Megyei Halfogó Horgász Csapatbajnokság I. és II. osztálynak 2017. június 17-én (szombaton) kerül megrendezésre a Domolosi horgásztavon. A verseny kiírása további részletek....
2016-06-03
Megyei Halfogó Horgász Csapatbajnokság az I. osztálynak 2016. június 18-án, míg a II. osztálynak 2016. június 19-én kerül megrendezésre a Domolosi horgásztavon. A verseny kiírása további részletek....
2015-10-09
2015. november 22-én kerül megrendezésre a II. Kökényi pergető verseny a Malomvölgyi I. (Kökényi tó) tavon. A versenyről bővebb információk: Mészáros András 30/663 1052 számon.
további részletek....
 
Mi a kedvenc horgászmódszere?
Feeder horgászat.
Klasszikus fenekezős horgászat.
Bojlis-hajszálelőkés horgászat.
Úszós horgászat.
Pergető horgászat.
Legyező horgászat.
Egyéb.
 
 Vendég: 33
 Legújabb tagunk: GoZso