Felhasználó név:  Jelszó:  Regisztráció Elfelejtett jelszó
 
 
 
 

 

Szép kártya elfogadó hely


 
2020-10-28   |    Baranya Megyei Pergető Bajnokság - Pécsi tó
Képtár megnyitása A Pécsi-tó ad helyszínt a Baranya Megyei Pergető Bajnokság III. záró fordulójának 2020. november 15-én (vasárnap). A bajnokság kétfős csapatverseny, a verseny ideje alatt a tó egész területén csónakból fognak horgászni a csapatok.
A verseny napján, 2020. november 15-én 07-14 óra között a Pécsi tó teljes területén sem partról, sem csónakból nem lehet horgászni a zavartalan pergető verseny biztosítása végett!
A versenyt követően, 14 óra után folytatható a horgászat, az általános szabályok betartásával. Kérjük a horgászok megértését, és hozzájárulását a sikeres verseny lebonyolításához!
Teljes hír....
 
2020-10-21   |   Paduc telepítés a Dráva és Duna folyókba
Képtár megnyitása A Horgász Egyesületek Baranya megyei Szövetsége 2020. október 21-én egy ritkán telepített halfajt, paducot helyezett ki két vízterületére. A paduc a pontyfélék családjába tartozó kifejezetten folyóvízi, őshonos hal hazánkban, az áramló, oxigéndús vizet kedveli. Megnyúlt, alacsony testű, oldalról lapított hal. Feje aránylag kicsi, de orra hosszú, a száj elé nyúlik. Alsó állású szájának hasítéka harántirányú, alulról nézve csupán enyhén ívelt, majdnem egyenes vonalú. Alsó ajka a rajta képződő szarubevonattól kemény és éles. Hát- és hasúszójának kezdete egy vonalba esik, farkalatti úszója a hátúszó alapja mögött kezdődik. Farokúszója nagy, mélyen bemetszett. Pikkelyei elég kicsik, az idősebbek alsó úszói piroslóak. Táplálékát kezdetben planktonikus állatok, később egyre inkább a víz alatti köveken és tárgyakon kialakuló élőbevonat alkotja, amelynek legnagyobb részét különböző fonalas algák teszik ki. Vésőszerűen éles alsó ajka kiválóan alkalmas az élőbevonat lefejtésére. Aránylag hamar, 2-4 éves korban válik ivaréretté, ívása április-májusban zajlik a folyók sodrottabb szakaszain. A lerakott, kb. 2 mm átmérőjű ikraszemek a meder kavicsaihoz ragadnak. Fajlagos tilalmi ideje április 15-től május 31-ig tart, legkisebb kifogható mérete legalább 20 cm.
A kihelyezett paducok I. nyaras korosztályúak, 8-10 cm átlagos nagyságúak, melyek remélhetőleg jó megmaradás mellett hamar elérik a fogható méretet.. A paduc ivadékokból a Dráva folyóba 5.000 db, a Duna folyóba 15.000 db került kitelepítésre. A Szövetség hosszú távú halgazdálkodási céljai között szerepel többek között a Duna-, és Dráva folyó őshonos halállományát alkotó fajok sokféleségének fenntartása és megerősítése, amihez már ez a telepítés is remélhetőleg hozzájárult.
Teljes hír....
 
2020-10-20   |   Compó telepítés a Mocskos-Dunába
Képtár megnyitása A Horgász Egyesületek Baranya megyei Szövetsége a hasznosításában lévő Mocskos-Duna holtágba (02-014-1-1) 2020. október 19-én 90 kg I. nyaras compót helyezett ki. A halak 6-8 dkg átlag mérettel kerültek ki a holtágba, amely erősen növényes, iszapos, így ideális élőhelye lesz a compóknak.
Teljes hír....
 
2020-09-08   |   Ponty telepítés a Pécsi-, és Kovácsszénájai tavakba
Képtár megnyitása A mai nap folyamán a Pécsi tóba 1000 kg ponty került kihelyezésre. A halak 2,3-2,6 kg/db átlagsúlyúak, fogható méretű, pikkelyes és tükrös fajta. A kihelyezés a "Laterum" alatti részen történt.
Ugyancsak a mai napon a Kovácsszénájai tóba is került ponty 500 kg összsúlyban. A halak 2,3-2,6 kg/db átlagsúlyúak, fogható méretű, pikkelyes és tükrös fajtából.
Teljes hír....
 
2020-09-03   |   Közlemény az új típusú koronavírus okán elrendelt őszi járványügyi készültségi időszak horgászsport eseményeiről
KÖZLEMÉNY
az új típusú koronavírus okán elrendelt őszi járványügyi készültségi időszak
horgászsport eseményeiről (I.)
Hatályos: 2020.09.01-től
Tekintettel a COVID-19 valószínűsíthető második hulláma okozta bizonytalan helyzetre, valamint a Kormány a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló, szeptember hónapra vonatkozó 408/2020. (VIII.30.) rendeletére és az EMMI szeptember 1-jei keltezésű tájékoztatására a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól és a felmentési lehetőségekről a MOHOSZ, mint országos sportági szakszövetség az alábbiakat rendeli el:
Továbbiak a itt találhatóak: Közlemény
Teljes hír....
 
2020-08-25   |   Akadálymentes Turizmus Napja-Orfű
Képtár megnyitása 2020. szeptember 5-én ismét Orfűn kerül megrendezésre az Akadálymentes Turizmus Napja. Az egész napos rendezvény fő célja az, hogy a fogyatékossággal élőket olyan élményekhez juttassák, amelyeket amúgy nem, vagy csak nehezen tudnának átélni, itt ugyanisminden segítséget megkapnak hozzá. A különféle élményprogramokat kínálnak elsősorban fogyatékossággal élőknek, hozzátartozóiknak, kísérőiknek, de az ép emberek is részt vehetnek ezeken. A programok közül néhány a teljesség igénye nélkül: sárkányhajózás, horgászás, motorozás, lovaglás, race running biciklis verseny, autóvezetés, vitorlázás, motorcsónakázás, modell vitorlázás. A programok a Pécsi-tó "sziget" részét is érinteni fogja, ezért kérjük a Tisztelt Horgászokat, hogy a rendezvény ideje alatt ne vegyék igénybe a szóban forgó területet!
Megértésüket és türelmüket köszönjük!
Teljes hír....
 
2020-08-25   |   Iroda zárva tartás
Képtár megnyitása Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020. augusztus 28-án, szombaton a Horgász Egyesületek Baranya Megyei Szövetségének irodája zárva tart. Az ügyfélfogadás a többi napokon a megszokottak szerint zajlik.
Teljes hír....
 
2020-08-14   |   Pécsi tó - Országos Ifjúsági Horgásztábor miatti horgászati korlátozás
Képtár megnyitása TISZTELT HORGÁSZTÁRSAK!
Megkérjük Önöket, hogy 2020. augusztus 16-tól augusztus 21-ig az Országos Ifjúsági Horgásztábor miatt,  ne horgásszanak a Pécsi-tó déli részén, a kíméleti területtel megegyező vízfelületen (Víziturisztikai Központ és a strand sarkától délre eső részen, illetve a szigeten)! Ez a terület a táborban résztvevő gyermekek horgászatára lesz fenntartva!
Megértésüket és türelmüket köszönjük!
Teljes hír....
 
2020-08-14   |   Ponty telepítés a Pécsi-, és Kovácsszénájai tavakba
Képtár megnyitása A mai nap folyamán a Pécsi tóba 1000 kg ponty került kihelyezésre. A halak 2,1-2,5 kg/db átlagsúlyúak, fogható méretű, pikkelyes és tükrös fajta. A kihelyezés a "Laterum" alatti részen történt.
Ugyancsak a mai napon a Kovácsszénájai tóba is került ponty 500 kg összsúlyban. A halak 2,1-2,5 kg/db átlagsúlyúak, fogható méretű, pikkelyes és tükrös fajtából.
Teljes hír....
 
2020-08-13   |   Kovácsszénájai éjszakai horgászat a hosszú hétvégén
A Kovácsszénájai tavon az augusztusi hosszú hétvége miatt 19, 20, 21, 22-én éjszaka is lehet majd horgászni, az utolsó éjszakai lehetőség 2020. augusztus 28, 29-i hétvége lesz. Az éjszakai horgászat alatt mindenki köteles a horgászhelyét, csónakját kivilágítani! Az éves engedéllyel horgászóknak az éjszaka kifogott hal, nem számít bele az éves darab és súlykorlátozásba.
Teljes hír....
 
Archív hírek


Duna és Dráva folyó töltésen történő járműközlekedés rendje
bővebben.. pdf megnyitás
2017-05-11
Baranya Megyei Halfogó Horgász Csapatbajnokság I. és II. osztálynak 2017. június 17-én (szombaton) kerül megrendezésre a Domolosi horgásztavon. A verseny kiírása további részletek....
2016-06-03
Megyei Halfogó Horgász Csapatbajnokság az I. osztálynak 2016. június 18-án, míg a II. osztálynak 2016. június 19-én kerül megrendezésre a Domolosi horgásztavon. A verseny kiírása további részletek....
2015-10-09
2015. november 22-én kerül megrendezésre a II. Kökényi pergető verseny a Malomvölgyi I. (Kökényi tó) tavon. A versenyről bővebb információk: Mészáros András 30/663 1052 számon.
további részletek....
 
Mi a véleménye a Horgászkártya bevezetéséről?
Ideje volt modernizálni a horgászokmányt, jó az új plasztik Horgászkártya.
Jó volt a régi papír alapú horgászigazolvány.
Nem volt értelme az új plasztik Horgászkártya bevezetésének.
További fejlesztések kellenek a Horgászkártyához kapcsolódóan.
 
 Vendég: 20
 Legújabb tagunk: Gajdos István