Felhasználó név:  Jelszó:  Regisztráció Elfelejtett jelszó
 
 
 
 

 

Szép kártya elfogadó hely


 
2020-05-26   |   Horgászvizsga lehetőség Bicsérden
A Bicsérdi Horgász Egyesület tájékoztatja a leendő horgászokat, hogy 2020. június 13-án (szombaton) 09:30 órától a bicsérdi toronyépületben horgászvizsgát tart. A vizsgáról a 70/375-7147 vagy a 70/320-8048 telefonszámon lehet érdeklődni, illetve a pankamama2@gmail.com e-mail címen.
Teljes hír....
 
2020-05-24   |   Hamarosan indul az éjszakai horgászat a Kovácsszénájai tavon!
Képtár megnyitása
A Kovácsszénájai tavon az éjszakai horgászatra a 2020. május 29, 30, 31-én (péntek, szombat, vasárnap) a pünkösdi hosszú hétvégétől lesz lehetőség először.
Ez időpont után minden héten péntek és szombat éjszaka (napnyugtától-napkeltéig) lehet majd horgászni, éjszakai jegy megváltása mellett. Augusztusban a hosszú hétvége miatt 19, 20, 21, 22-én éjszaka is lehet majd horgászni, az utolsó éjszakai lehetőség 2020. augusztus 28, 29-i hétvége lesz. Az éjszakai horgászat alatt mindenki köteles a horgászhelyét, csónakját kivilágítani! Az éves engedéllyel horgászóknak az éjszaka kifogott hal, nem számít bele az éves darab és súlykorlátozásba.
Teljes hír....
 
2020-05-24   |   Ügyfélfogadási ügyintézés újraindulása
Képtár megnyitása Horgász Egyesületek Baranya Megyei Szövetsége az új típusú koronavírus okozta járványügyi helyzet, mint vészhelyzet okán, a megbetegedés terjedésének megakadályozása érdekében korábban hozott korlátozó intézkedései az alábbiak szerint módosulnak:
•    A Horgász Egyesületek Baranya Megyei Szövetsége ügyfélszolgálati irodájának (7621 Pécs, Teréz u. 11-13.) ügyfélforgalmi rendje visszaáll a normál munkarendre.
•    A sikertelenül kézbesített Magyar Horgászkártyák szövetségi irodán történő személyes átvételére ismét lehetőség van.


A személyes ügyintézésre a következő járványügyi előírások és korlátozások betartásával van lehetőség:
•    a szájat és az orrot eltakaró eszköz szabályos viselése az ügyfelek és az ügyintézők esetében egyaránt kötelező
•    egy légtérben az ügyintézők számát meghaladó számú ügyfél nem tartózkodhat (legfeljebb kettő fő)
•    az ügyfelek egymástól minimum 2 méterre helyezkedhetnek el, a várakozásra a védőtávolság alkalmazásával az iroda előtt, a szabadban kell sor kerüljön
•    a forgalom eloszlásának érdekében telefonos időpont-egyeztetés szükséges!
Teljes hír....
 
2020-05-21   |   Előnevelt süllő telepítések
Képtár megnyitása A Horgász Egyesületek Baranya megyei Szövetsége a mai napon előnevelt süllőt telepített: a Dráva folyóba 14.000 db-ot; a Kovácsszénájai tóba 1.500 db; a Duna folyóba 14.000 db-ot; a Külső Bédába 8.900 db-ot; a Boki Dunába 2.000 db-ot. Az ivadékok 3-4 cm átlagos nagyságúak, a már ivadékos szélvizekben kihelyezve remélhetőleg minél nagyobb számban elérik a fogható méretet.
Teljes hír....
 
2020-05-20   |   Előnevelt balin telepítés
Képtár megnyitása

A Horgász Egyesületek Baranya megyei Szövetsége 2020. május 20-án ragadozó ivadékot, előnevelt balint helyezett ki két vízterületre, a Dráva folyóba 10.000 db, Duna folyóba szintén 10.000 db került kitelepítésre. Az ivadékok 3-4 cm átlagos nagyságúak, melyek remélhetőleg jó megmaradás mellett hamar elérik a fogható méretet.

Teljes hír....
 
2020-05-18   |   Újra induló jegyárusító helyek, módosuló ügyfélfogadás
Képtár megnyitása Tisztelt Horgásztársak!

A koronavírus okozta járványügyi helyzet kapcsán meghozott enyhítő intézkedéseknek köszönhetően, ismét lehetőség van Orfűn, a korábbi értékesítő helyek mindegyikénél a Pécsi-tóra jegyet váltani, a szükséges okmányok megléte mellett. Orfűn a Pécsi-tavi jegyárusító helyek az alábbiak:

- Baranyai Béla Orfű, Kossuth L. u. 8. (+36 20/476-9296)

- Szomjas Vándor büfé, Orfű, Dollár utca (Pécsi- tó gátnál)

- Mediterrán Étterem Orfű, Széchenyi tér 4.

- Horgász Büfé Orfű, "C „szektor  parkoló

Számos pécsi horgászboltban továbbra is lehetőség van számos horgászvízre területi jegyet váltani.

A Szentlőrinci Horgász Egyesület(7940 Szentlőrinc, Gyöngyvirág u. 12.), ezúton is tájékoztatja a tagságot és a horgásztársakat, hogy a járványügyi helyzet enyhülése miatt az ügyfélfogadás visszaállt a megszokott rend szerint.

Teljes hír....
 
2020-05-12   |   Befejeződött Baranya megyében is a rendkívüli haltelepítés az állami tulajdonú horgászvizeken
Képtár megnyitása A Kormány döntése alapján korábban soha nem látott nagyságrendű telepítési támogatáshoz jutottak az állami tulajdonban lévő horgászvizek halgazdálkodási hasznosítói. A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) által koordinált haltelepítés a hazai haltermelés és a halgazdálkodás történetének eddigi legnagyobb logisztikai feladata volt. A döntés nemcsak a közvetlenül érintett mintegy 1500 dolgozó munkahelyének megtartását segíti, de a koronavírus világjárvány elmúltával gyorsan és hatékonyan szolgálja majd a szabadidős sporthorgászat, a világelső horgász versenysport, és a horgászturizmus újraindítását, valamint a halfogyasztás élénkítését. Az intézkedés emellett a horgászatban érintett szervezetek és gazdasági társaságok több mint 2500 munkahelyének megóvását is szolgálta.
A legtöbb állami vízen a telepítés mértéke akár a korábbi időszak teljes éves kihelyezését is meghaladta, és az állami forrásból végrehajtandó rendkívüli haltelepítés értéke az állami halvagyont növeli. A hetekben lezajlott telepítés a magyar haltermelés és a halgazdálkodás történetének eddigi legnagyobb logisztikai feladata volt.
A Baranya megyei utolsó intervenciós halszállítmány is kihelyezésre került a Dráva folyóba, Drávaszabolcsnál. Ezúttal 2 400 kg III. nyaras ponty került telepítésre. Felhívjuk a horgásztársak figyelmét, hogy a ponty fajlagos tilalmi időszaka 2020. május 04-től kezdődött, ezért 2020. május 29-ig az esetlegesen kifogott pontyokat a tilalom miatt kíméletesen vissza kell engedni!
Köszönjük a Kormány, az Agrárminisztérium, a MA-HAL és a MOHOSZ támogatását, illetve minden közreműködő hatóságnak, szervezetnek, személynek, hogy Baranya megye állami tulajdonú horgászvizei 38 593 kg ponty kihelyezésével gyarapodtak!
Teljes hír....
 
2020-05-11   |   TÁJÉKOZTATÓ!
Képtár megnyitása
TÁJÉKOZTATÓ
az új típusú koronavírus okozta járványügyi helyzet, mint veszélyhelyzet okán a horgász- és horgászsport rendezvényekkel, valamint horgász okmányok biztosításával kapcsolatban elrendelt, illetve javasolt eljárásrendről (VIII.)
 
Hatályos: 2020.05.08-tól, a 2020.04.17-én kiadott VII. tájékoztatóhoz csatolt bővítmények, változtatások pirossal jelölve
Teljes hír....
 
2020-05-08   |   A Dráva folyóba is megérkezett a támogatott III. nyaras ponty szállítmány első része
Képtár megnyitása A mai napon Drávasztáránál, a Dráva folyóba történő III. nyaras ponty telepítéssel folytatódott az Agrárminisztérium, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) által kezdeményezett támogatott halasítási program.
A Dráva folyóba Drávasztáránál, a telepítés során 5 000 kg III. nyaras ponty került kihelyezésre. Felhívjuk a horgásztársak figyelmét, hogy a ponty fajlagos tilalmi időszaka 2020. május 04-től kezdődött, ezért 2020. május 29-ig az esetlegesen kifogott pontyokat a tilalom miatt kíméletesen vissza kell engedni!
Teljes hír....
 
2020-05-02   |   A Duna folyóba is megérkezett a támogatott III. nyaras ponty szállítmány
Képtár megnyitása A mai napon Mohácsnál, a Duna folyóba történő III. nyaras ponty telepítéssel folytatódott az Agrárminisztérium, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) által kezdeményezett támogatott halasítási program.
A Duna folyóba Mohácsnál, kompról történő telepítés során 9 489 kg III. nyaras ponty került kihelyezésre. Köszönjük a Mohácsi Városgazdálkodási és Révhajózási Nonprofit Kft. valamennyi munkatársának a segítséget, hogy lehetőséget adtak a kompról történő telepítésre!
Teljes hír....
 
Archív hírek


Duna és Dráva folyó töltésen történő járműközlekedés rendje
bővebben.. pdf megnyitás
2017-05-11
Baranya Megyei Halfogó Horgász Csapatbajnokság I. és II. osztálynak 2017. június 17-én (szombaton) kerül megrendezésre a Domolosi horgásztavon. A verseny kiírása további részletek....
2016-06-03
Megyei Halfogó Horgász Csapatbajnokság az I. osztálynak 2016. június 18-án, míg a II. osztálynak 2016. június 19-én kerül megrendezésre a Domolosi horgásztavon. A verseny kiírása további részletek....
2015-10-09
2015. november 22-én kerül megrendezésre a II. Kökényi pergető verseny a Malomvölgyi I. (Kökényi tó) tavon. A versenyről bővebb információk: Mészáros András 30/663 1052 számon.
további részletek....
 
Mi a véleménye a Horgászkártya bevezetéséről?
Ideje volt modernizálni a horgászokmányt, jó az új plasztik Horgászkártya.
Jó volt a régi papír alapú horgászigazolvány.
Nem volt értelme az új plasztik Horgászkártya bevezetésének.
További fejlesztések kellenek a Horgászkártyához kapcsolódóan.
 
 Vendég: 22
 Legújabb tagunk: David06