Felhasználó név:  Jelszó:  Regisztráció Elfelejtett jelszó
 
 
 
 

 

Szép kártya elfogadó hely


 
2022-01-12   |   Itt az új Országos Horgászrend
Megjelent a 2022 évtől érvénybe lépő, megújult Országos Horgászrend, amely lényegében kardinális változásokat nem tartalmaz. A kisebb módosítások egy részét, az előző évben érvényben lévő Országos Horgászrendben rögzített szabályozások kapcsán felmerült tapasztalatok tették szükségessé.
A 2022 évre vonatkozó Országos Horgászrend letölthető itt.
Teljes hír....
 
2022-01-10   |   Elindultak az ingyenes horgászvizsgák
Baranya megyében 2022 évben ismét több helyszínen, összesen 11 vizsgaponton lehet ingyenes horgászvizsgát tenni! Jó néhány vizsgahelyszínen már elérhetőek az időpontok is, amelyek folyamatosan frissülnek. A vizsgahelyszíneken továbbra is személyes megjelenés mellett kerül lebonyolításra a horgászvizsga. A horgászvizsgára történő érvényes jelentkezés feltétele a horgász regisztráció elvégzése. Regisztrációt online a horgaszjegy.hu oldalon, vagy személyesen valamely egyesületi-forgalmazói ponton lehet megtenni.
Horgászvizsgára jelentkezni a HORINFO rendszerben, a regisztráció során létrehozott személyi profil menürendszerében lehetséges, a meghirdetett vizsgahelyszínek és időpontok közül a legmegfelelőbb kiválasztásával (belépéshez és későbbiekben a vizsga megkezdéséhez is szükséges tudni a rendszer által generált, vagy az általa megadott saját felhasználónevet és jelszót). A horgász részére kereséskor megjelenik az összes vizsgabizottság minden tervezett vizsgája, amelyek közül a horgász szűrő segítségével tudja kiválasztani a számára legmegfelelőbbet. (Ha Baranyában szeretne vizsgázni, a HEBMESZ szóra keressenek rá!)
A horgászvizsgára jelentkező a vizsgát kizárólag a saját személyes profiljába belépve tudja indítani, és végigvinni (belépéshez szükséges tudni a rendszer által generált, vagy az általa megadott saját felhasználónevet és jelszót).
A horgászvizsgára való felkészülésben segítséget jelent a horgaszjegy.hu oldalon, a saját profilban található ingyenes tananyag (mely megvásárolható nyomtatott formában Szövetségünknél és Egyesületeknél is), és az eredeti vizsgát „szimuláló” on-line gyakorló teszt is.
Az állami horgászvizsga díjmentes!
Szövetségünk irodájában (7621 Pécs, Teréz u. 11-13.) a vizsgázóknak, a vizsga idejére tabletet biztosítunk.
További részletek a Horgászvizsga menüben.
Teljes hír....
 
2022-01-05   |   2022 évi területi jegy árak és horgászrendek
Az alábbiakban megtekinthetőek a Horgász Egyesületek Baranya Megyei Szövetsége hasznosításában lévő egyes vízterületek 2022 évre vonatkozó árai és horgászrendjei. Az árak az Engedélyárak menüben letölthető. Az egyes vízterületek horgászrendjeinek kialakításában, a horgászoktól írásban beadott javaslatok is megvitatásra, illetve beépítésre kerültek. A korábbi évhez hasonlóan a Horgaszjegy.hu oldalról, a HORINFO rendszerben lehet kiváltani a területi jegyeket, illetve az értékesítési pontokon, horgász egyesületeknél.
 • Új típusú területi jegy került bevezetésre, a Dráva folyó, Duna folyó és „mellékvizei”, Pécsi tó, Kovácsszénájai tó vízterületeket magába foglaló egyesített felnőtt éves „nagy jegy”, illetve az egyesített gyermek éves „nagy jegy” szintén a Dráva folyó, Duna folyó és „mellékvizei”, Pécsi tó, Kovácsszénájai tó vízterületeket egyesíti ezentúl.
Horgászrendi változások:
 • Pécsi tó esetében az „általános” horgászidő kitolódott, április hónapban is lehet 0-24 óráig horgászni (tehát áprilistól szeptember végéig folyamatosan adott a lehetőség a 0-24 órás horgászatra).
 • Pécsi tó éves sport célú felnőtt területi jeggyel már november és december hónapban is lehet 0-24 óráig horgászni (tehát márciustól decemberig folyamatosan adott a lehetőség a 0-24 órás horgászatra).
 • Duna folyón és a kapcsolódó vízterületeken (Külső Béda, Mocskos Duna, Kölkedi Duna), eltörlésre került a harcsa ívási idejében eddig érvényben lévő általános tilalom. Tehát a harcsa fajlagos tilalmi időszakában is lehet harcsára horgászni, legkisebb kifogható mérete tilalmi időszakban legalább 100 cm, azon kívül 60 cm. Ez a szabályozás megegyezik a jogszabályban rögzített általános szabályozással. Ugyanakkor a harcsa december 01. - február 28. között továbbra sem fogható és nem tartható meg.
 • A Külső Béda és Mocskos Duna vízterületeken az őszi pontytelepítéseket követően a békés halakra továbbra is marad a határozott idejű horgászati tilalom, de ragadozó halakra pergetve lehet horgászni.
 • Természetvédelmi előírásnak megfelelően a Duna folyó és mellékvizeinek-, valamint a Dráva folyónak gépjárművel történő megközelítésére, térképes útbaigazítás érhető el az engedélyezett útvonalakról weboldalunkon.
A Dráva-, és Duna folyóra vonatkozó felnőtt éves területi jegyek mellé továbbra is lehetőség van töltéshasználati engedélyt igényelni, a gépjármű rendszámának és típusának a rögzítésével. A tőpéldányos töltéshasználati engedély külön kerül nyomdai úton előállításra. Csak olyan személy igényelhet töltéshasználati engedély, aki rendelkezik érvényes felnőtt éves területi jeggyel az adott vízterületre.
A töltéshasználati engedély kizárólag a területi jegy értékesítéssel foglalkozó értékesítési pontokon, és a HEBMESZ pécsi irodájában érhető el.
A HORINFO rendszerben megvásárolt területi jegy a horgász saját profilja alatt bármikor újra nyomtatható, megtekinthető, lekérdezhető.
Bármilyen módon történik a területi jegy megvásárlása, az adott víz horgászrendjének pontos és minden részletre kiterjedő ismerete elengedhetetlen feltétele a horgászat megkezdésének.

Duna folyó "összvízi" horgászrend
Duna folyó "belvízi" horgászrend
Duna folyó horgászrend
Dráva folyó horgászrend
Pécsi tó horgászrend
Pécsi tó sporthorgászrend
Kovácsszénájai tó horgászrend
Egyesített gyermek horgászrend
Egyesített felnött "kis jegy" horgászrend
Egyesített felnőtt "nagy jegy" horgászrend
Teljes hír....
 
2021-12-22   |   KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET ÉS BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK!
Teljes hír....
 
2021-12-07   |   Ponty telepítés a Dráva folyóba
Képtár megnyitása A Horgász Egyesületek Baranya Megyei Szövetsége 2021. december 07-én 3000 kg III. nyaras pikkelyes pontyot telepített a Dráva folyóba. A két helyen - Drávaszabolcs és Drávasztára kikötőnél - kihelyezett pontyok átlagsúlya 2-2,5 kg volt..
Teljes hír....
 
2021-12-03   |   Harcsa telepítés a Duna folyóba
Képtár megnyitása A Horgász Egyesületek Baranya Megyei Szövetsége 2021. december 03-án II. nyaras harcsát helyezett ki a Duna folyóba. A telepített harcsa mennyisége 500 kg, amely Mohácson a "Sokac révnél"  lett kihelyezve. Felhívjuk a tisztelt horgászok figyelmét, hogy az érvényben lévő Horgászrend szerint a harcsa december 01-február 28 között nem fogható és nem tartható meg.
Teljes hír....
 
2021-11-30   |   Ezen a hétvégén bezár a Kovácsszénájai tó
Képtár megnyitása A Kovácsszénájai tavon a horgászat 2021. december 05-én (vasárnap) napnyugtával befejeződik erre az évre. Ezen időpontot követően tilos a vízen a horgászat, bárminemű halfogási tevékenység, a parton horgászkészséggel való tartózkodás! Felhívjuk figyelmüket, hogy a tó őrzését nagy teljesítményű kamerás megfigyelő rendszer is segíti, amely éjszaka ugyanúgy működőképes, és rögzített felvételeket készít!
Teljes hír....
 
2021-11-30   |   Ismét ponty került a Pécsi tóba
Képtár megnyitása A Horgász Egyesületek Baranya Megyei Szövetsége 2021. november 30-án haltelepítést végzett a Pécsi tavon. A kihelyezett halak II. nyaras korosztályú pontyok 80-90 dkg/db átlagsúllyal, 800 kg összsúlyban kerültek ki új otthonukba. Kérjük a horgászokat, kíméletesen bánjanak a halakkal!
Teljes hír....
 
2021-11-23   |   Befejeződtek a MOHOSZ Állománypótlási és Fejlesztési Célelőirányzat keretében megvalósult haltelepítések
Képtár megnyitása A Horgász Egyesületek Baranya Megyei Szövetsége több halgazdálkodási hasznosításában lévő vízterületén, a MOHOSZ Állománypótlási és Fejlesztési Célelőirányzat (ÁPFE-III/4/2021) 45 %-os pénzügyi pályázati támogatásának segítségével végzett haltelepítést. Az ősz folyamán a következő támogatott telepítések valósultak meg, amelyekről korábban hírt is adtunk:
 • A Pécsi tóba 2021. október 31-én 100 kg I. nyaras csuka került kihelyezésre.
 • A Duna folyóba 2021. november 02 és 16-án 2500 kg II. nyaras pikkelyes ponty került kihelyezésre.
 • A Dráva folyóba 2021. november 17-én 1500 kg II. nyaras pikkelyes ponty került kihelyezésre.
 • A Pécsi tóba 2021. november 19-én 500 kg II. nyaras dévérkeszeg került kihelyezésre.
 • A Duna folyóba 2021. november 20-án 200 kg I. nyaras süllő került kihelyezésre.
 • A Külső Béda vízterületre 2021. november 20-án 200 kg III. nyaras compó került kihelyezésre.
Köszönjük a támogatást!
Teljes hír....
 
2021-11-22   |   Compó és süllő telepítés
Képtár megnyitása A Horgász Egyesületek Baranya megyei Szövetsége 2021. november 20-án 200 kg III. nyaras compót telepített a Külső-Béda holtágba.
Ugyanezen a napon a Duna folyóba (Sokac révnél) 200 kg I. nyaras süllő került kihelyezésre. A kihelyezésnél jelen volt a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa is. A haltelepítés a MOHOSZ Állománypótlási és Fejlesztési Célelőirányzat (ÁPFE) 45 %-os pénzügyi pályázati támogatásával valósult meg.
Teljes hír....
 
Archív hírek

 

Duna és Dráva folyó töltésen történő járműközlekedés rendje
bővebben.. pdf megnyitás
2017-05-11
Baranya Megyei Halfogó Horgász Csapatbajnokság I. és II. osztálynak 2017. június 17-én (szombaton) kerül megrendezésre a Domolosi horgásztavon. A verseny kiírása további részletek....
2016-06-03
Megyei Halfogó Horgász Csapatbajnokság az I. osztálynak 2016. június 18-án, míg a II. osztálynak 2016. június 19-én kerül megrendezésre a Domolosi horgásztavon. A verseny kiírása további részletek....
2015-10-09
2015. november 22-én kerül megrendezésre a II. Kökényi pergető verseny a Malomvölgyi I. (Kökényi tó) tavon. A versenyről bővebb információk: Mészáros András 30/663 1052 számon.
további részletek....
 
Mi a véleménye az online területi jegyek bevezetéséről?
Ideje volt modernizálni a területi jegyeket is, jól használható.
Jó volt a nyomdai úton előállított papír alapú területi jegy.
Ha nem kell nyomtatni az online jegyeket, akkor jó megoldás lesz.
 
 Vendég: 43
 Legújabb tagunk: Krisz. 9