Felhasználó név:  Jelszó:  Regisztráció Elfelejtett jelszó
 
 
 
 

 

Szép kártya elfogadó hely


Komlói Bányász HE
   
Az Egyesület története:
A Komlói Bányász Horgász Egyesület megalakulására a MOHOSZ 1955-ben adott engedélyt, 1956-ban kezdhette meg az aktív horgászatot, taglétszáma 27 fő volt. Az Egyesület megalakulásakor horgászvízzel nem rendelkezett. Komló Város Tanácsa Végrehajtó Bizottsága 1964.-ben adott engedélyt az Egyesület a Sikonda területén lévő kistó horgászati célú használatára.  1965.-ben, az első telepítést követően kezdődött meg a horgászat a Sikonda I. tavon. Az Egyesület élete lendületet vesz, növekszik a létszám. Az akkori vezetőség két lehetőség közül választhatott, vagy korlátozza a tagság létszámát, vagy a Sikondai II. tó megvalósításával kell a horgászás lehetőségét biztosítani. A Sikondai II. tó építése 1970.-ben megkezdődött. 1972.-tól lett lehetőség a horgászásra. Az Egyesület taglétszáma 176 fő volt. A Sikondai I-II tó Komló Város Önkormányzat tulajdonát képezi, az Egyesület használatában van.
Sikondai-tavak két tóegységből állnak, -1,5 ha illetve 3.96 ha - amelynek mentén mintegy 10 hektár erdős és füves terület húzódik. Az Egyesület a használati jogok elnyerésével vállalta, hogy a tavakat és azok környékét jó gazda módjára kezeli, ápolja és hasznosítja a tagjai és a tavak környezetében élők érdekeinek megfelelően.

Az Egyesület 1997-ben használati jogot kapott a Mecsekpölöskei víztározóra is, amely a maga természetes környezetében került kialakításra. A Mecsekpölöskei tó víztérkódja: 02-037-1-1, 6.7695 ha a nyilvántartott területe. Az Egyesület a MOHOSZ, mint alhaszonbérlő szervezettel között alhaszonbérleti szerződést, 2030. december 31.-ig szóló határozott időtartamra.

Az Egyesület célja:
Az Egyesület célja a horgászat feltételeinek biztosítása, a horgászok érdekeinek védelme.  Az őshonos halak telepítéséről az Egyesület rendszeresen gondoskodik, biztosítja a horgászás feltételeit tagjai számára. A tóparton a horgászhelyek karbantartását, a tó környezetének rendben tartását minden év elején önkéntes dolgozói, a horgászok társadalmi munkájával megoldja. Tagjainak versenyeket szervez.
A Mecsekpölöskei Önkormányzattal együttműködési megállapodást kötött az Egyesület, a tó és környezete megóvása a cél, pályázati lehetőségek figyelemmel kísérése. A Komlói Önkormányzattal az együttműködés folyamatos a Sikondai horgásztavak környezete megóvásában, a horgászház használatával, valamint az Egyesület folyamatos segítségek kap működése zavartalan biztosításához.
Az Egyesület 2018. évben regisztrált közérdekű önkéntes foglalkoztatást végez, a Komlói Gimnáziummal és a Szakképző Iskolával kötött megállapodást alapján diák önkénteseket is foglalkoztat.
Az Egyesület célul tűzte ki a horgászsport népszerűsítését, az ifjúsági horgászok számának növelését.
Az Egyesület tagja a MOHOSZ-nak és a Baranya megyei Horgász Szövetségnek, a horgászok érdekeinek képviseletében. Szakmai és jogi segítséget nyújt a két szervezet, az Egyesület munkáját nagymértékben segíti.

Vízterületek:
Sikonda I-II horgásztó. Az Egyesület használatában lévő horgásztavak Komló-Sikonda területén helyezkednek el. Megközelíthető Komló város felől, valamint a Pécs-Kaposvár 66 sz. főút felöl. Szálláslehetőség a Sikondai  Ambient Hotelben. Parkolási lehetőség megoldott. Csónak használata nem engedélyezett.Mecsekpölöskei horgásztó: A maga természetes szépségében helyezkedik el Mecsekpölöske és Komló közötti völgyben. Komló-Mecsekpölöske úton közelíthető meg, a Mecsekpölöskei vasúti elágazó felöl. A csendre, nyugalomra vágyó horgászok kedvelt horgászhelye. Parkolási lehetőség megoldott. Csónak használata nem engedélyezett.

Fogható halfajok: ponty, amur, keszegfélék, harcsa, süllő és csuka.
A tavakban intenzív telepítés folyik. A ponty tilalmi ideje alól felmentéssel rendelkezik az Egyesület, egész évben fogható.

Horgászrend:
Mindkét tó partján horgászház található, ahol a horgászrend horgászaink rendelkezésére áll.  A horgászrend az országos horgászrend alapján került kialakításra, fogási előírást a süllő és a csuka tilalmi idejénél határoz meg.
A helyi horgászrend szerint:
FELNŐTT HORGÁSZ:
-    2 db horgászkészséggel, horgászkészségenként 2 db horoggal horgászhat
IFJÚSÁGI HORGÁSZ:
-    1 db horgászkészséggel 2 db horoggal horgászhat
GYERMEKHORGÁSZ:
-    1 db úszós készséggel 1 db horoggal horgászhat
FOGASSÜLLŐ ÉS A CSUKA TILALMI IDEJE: 02.01-04.30. között, méretkorlátozás süllő 30 cm, csuka 40 cm.
A ponty tilalmi idő alól az Egyesület mentesül, méretkorlátozása súlyban 5 kg.
Napijegy váltható: Komló, Vértanuk u. 1. FAVORIT Horgászboltban

Az Egyesület működése:
Az Egyesület működését a Küldöttgyűlés által 5 évre választott Elnökség biztosítja. Választott Bizottságai: Felügyelő Bizottság, Fegyelmi Bizottság. Szakmai munkát segítők: gazdasági vezető, horgászmester és versenyfelelős.
2018. évben az Egyesület tagjainak száma 662 fő, ebből 10 ifjúsági horgász és 46 gyermekhorgász. 2019. január 1. napjától kötelező a horgászkártya kiváltása, melynek feltétele a horgászok regisztrációja az erre kialakított felületen. Az Egyesület horgászai segítségére van ebben, 496 horgász regisztrációját végezte el 2019. márciusig. A regisztráció a horgászoknak biztosított az Egyesület részéről az új tagok számára is.
Az Egyesület rendelkezik Facebook oldallal, ahol folyamatos tájékoztatást biztosít a telepítésekről, az Egyesületet érintő fontos eseményekről.

Horgászvizsga:
2019. évtől minden hónap első hétfőjén 16.00 órától horgászvizsgát tart, melyre a jelentkezés a kijelölt helyen folyamatosan megoldott. A vizsga helyszíne az Egyesület irodája: 7300 Komló, Kossuth L. u. 101.


Az Egyesület elérhetősége:
Bugyi Sándor elnök    +3630/636-4392
e-mail: komloibhe56@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/horgaszegyesulet.komloibanyasz
Vissza a tagegyesületekhez....
 

Duna és Dráva folyó töltésen történő járműközlekedés rendje
bővebben.. pdf megnyitás
2017-05-11
Baranya Megyei Halfogó Horgász Csapatbajnokság I. és II. osztálynak 2017. június 17-én (szombaton) kerül megrendezésre a Domolosi horgásztavon. A verseny kiírása további részletek....
2016-06-03
Megyei Halfogó Horgász Csapatbajnokság az I. osztálynak 2016. június 18-án, míg a II. osztálynak 2016. június 19-én kerül megrendezésre a Domolosi horgásztavon. A verseny kiírása további részletek....
2015-10-09
2015. november 22-én kerül megrendezésre a II. Kökényi pergető verseny a Malomvölgyi I. (Kökényi tó) tavon. A versenyről bővebb információk: Mészáros András 30/663 1052 számon.
további részletek....
 
Mi a véleménye a Horgászkártya bevezetéséről?
Ideje volt modernizálni a horgászokmányt, jó az új plasztik Horgászkártya.
Jó volt a régi papír alapú horgászigazolvány.
Nem volt értelme az új plasztik Horgászkártya bevezetésének.
További fejlesztések kellenek a Horgászkártyához kapcsolódóan.
 
 Vendég: 29
 Legújabb tagunk: laci.maul